Järkyttäviä uutisia sain kuulla auton radiosta tänään. Tuusulassa olevassa Jokelan koulussa tapahtunut ampumavälikohtauksia, joissa ainakin yksi opettaja ja kaksi oppilasta ovat menehtyneet. Tekijäksi epäillään erästä koulun nykyistä oppilasta. Täytynee kohta avata TV jotta kuulee miten tilanne on kehittynyt. Aiemmin puolipäivän aikaan alkanut välikohtaus oli vielä klo 14 aikaan selvittämättä ja kirkosta, josta oli tehty tilapäinen kriisikeskus, puuttui ainakin yhden luokan oppilaat vielä kokonaan. Epäselvää on onko menehtynyt opettaja koulun rehtori vaiko joku muu. Toisesta luokasta olivat oppilaat paenneet ikkunan kautta kun heidän opettajansa, joka oli luokkien ovia ollut lukitsemassa oli nähnyt aseistetun nuorukaisen juoksevan itseään kohti ja onnistunut pakenemaan takaoven kautta pihalle ohittaen samalla maassa ilmeisesti kuolleena makaavan aikuisen, oli kehottanut lapsia tulemaan ikkunasta ulos.
Aivan liian traagista, että tällaisetkin tavat pesiytyvät tänne pohjolan perukoille saakka. Tuoreena muistissani on edelleen Vantaalaisen ostoskeskuksen räjähdys jokunen vuosi sitten, jolloin menehtyi useitakin henkilöitä.
-----
Eli kuolonuhreja on jopa kahdeksan. Viisi poikaa ja kaksi tyttöä sekä todellakin se koulun rehtori. Todellakin traagista. Edelleenkään tilanne ei ole selvinnyt vaikka kuuluu tuo ammuskelija ampuneen itseäänkin päähän ja oleva vakavasti loukkaantunut. Poliisia kohtaankin kuuluu ampuneen mutta osumatta kehenkään kuitenkaan. On kaiketi siis ainakin vaarattomaksi itsensä tehnyt. En saanut selvää onko välikohtauksessa myös loukkaantunut ihmisiä esim. paetessaan ikkunoista. Pistää kyllä hiljaiseksi tällainen.
Tämä nyt ei liity mitenkään tämän blogin aihepiiriin mutta en voi olla kirjoittamatta asiasta. Sen verran kauhistuttaa on tällaisen toiminnan pesiytyminen meidänkin maahamme. Varsinkin kun kuolonuhrien keskuudessa on vasta elämänsä aloittaneet nuoret ihmiset. Suuri murhenäytelmä.
Mikä saa nuoren ihmisen mielen järkkymään niin rankasti että hän lähtee tällaiselle tielle? Onko vika nyky-yhteiskunnassa ja sen arvoissa? Eristäytyvätkö jo nuoret niin pahasti nykyään, että heidän mielensä voi näin kammottavalla tavalla järkkyä?

Tuikku4.jpg
En voi muuta kuin lausua syvän osanottoni menehtyneiden henkilöiden perheille tämän kynttilän kera.
Tuikku1.jpg
Rauha heidän muistolleen.

Piti vain laittaa rotukoira vastaan sekarotuinen piski kuvia tänne, jotta saisitte itse päätellä kumpi se on se fiinimpi koira. Taidanpa jättää ne toiseen päivään koska olen koko episoodista täysin järkyttyneessä mielentilassa.