Ralf on vielä tutkimuksissa huomiseen joten edelleen minulla on iso nallekarhu Cosmoskin täällä hoidossa. Tosi hyvin onkin mennyt. Eipä isompia ongelmia poikien välillä. Yöllä tosin Luca sängyssä maaten vähän murisi Cosmokselle, jotta tämän ei tarttis välttämättä makuuhuoneeseen tulla. Eikä Cosmos sitten tullutkaan. Aamulla kun taas Luca pörisi kun Cosmoksen pää näkyi oviaukossa se sai sängystä lähtöpassit ja kömpi sitten mutisten omaan telttahäkkinsä jatkamaan uniaan. Kutsusta Cosmos sitten uskalsi tulla makuuhuoneeseen mutta ei ihan heti sänkyyn kun Ljuba edelleen lekotteli kainalossani. Vähän ajan päästä Cosmos sitten uskaltautui sänkyynkin kun ei kukaan enää protestoinut ja oli niiin tyytyväinen siinä kellien selällään ja päästellen nalleääniä. Se tosiaankin osaa kuulostaa aivan leikkinallelta. Brum brum.

Päivällä tehtiin tavanomainen metsälenkkimme. Kyllä on ihanaa kun ei tartte enää varoa Ljuban massua vaan voidaan samoilla tutuissa järvimaisemissa tuntitolkulla. Jos Luca on täynnä energiaa ja vesihullukin niin ei se kuitenkaan vedä vertoja mitenkään Cosmokselle. Siinä sitä on täys fanaatikko mitä veteen tulee. Eikä väsy vesileikkeihin sitten millään. Ljubakin otti pyrähdyksen järvessä seuraten Cosmoksen esimerkkiä kun jotain vesilintuja siellä uiskenteli. Yhdessä Lucan kanssa sitten hakivat pojat keppejä järvestä. Ensin Cosmos matkaan ja heti perään Luca. Toimi ihan hyvin niinkin. Hauskinta oli kuitenkin harrastaa suojuoksua jokseenkin 15-20 minuuttia. Ljubakin siellä pulikoi tai vaan jyysti keppejä, minkä lintubongaukseltaan kerkesi. Oli siis paljon pirteämpi tänään kuin pitkään aikaan ja jaksoi hyvinkin juoksennella metsässä ja pusikoissa rasahdusten perässä. Tie sitten vaikuttaako tuo sen lääke siihen vai onko muuten vaan pirteämpi taas? Tässä päivän kuvasaastetta:

672845.jpg
Kuin pikkulapsi kuralätäkössä
674240.jpg
Luca nappasi kepin jonka koirille heitin Cosmoksen nenän alta eikä ollut Cosmos moksiskaan. Eipä ole ennen moista tapahtunut.
674252.jpg
Tais olla maukas keppi. Ainakin se oli aikas leväinen mitä nyt väristä voisi päätellä

674248.jpg
Ljuba menee katsomaan mitä Lucalla on.
674256.jpg
Tyylilleen uskollisena välistä käytiin kuitenkin maate mutta silmä tarkkana pitää silti ympäristöä tutkia.
674253.jpg
Ljuban rauhallista läträystyyliä. Ensin kokeillaan onko vesi lämmintä etuvarpailla.
674241.jpg
Tänne vaan meinaa Cosmos. Tääl on kivaa.
674238.jpg
No jospa mäkin sitten.
674259.jpg
Siinä missä Luca on tehokas kaivinkone (kaivoi auki palan asfalttiakin toissa iltana innostuessaan) on Ljuba mahtava oksasilppuri. Herra majava 'eat your heart out'.
672824.jpg
Taivas piirtyi veteen. Tässä kohdin uiskenteli myös pulskia nuijapäitä (sammakonpoikasia) mutta en saanut vedenpinnan läpi niistä kuvaa. Myös muhkea kotilo oli siinä kivessä kiinni veden alla.
672828.jpg

Hannusjärvi on myös lummejärvi
672829.jpg
Huilitauko kallioilla. Tosin Ljuba kärkkyy Lucan kapulaa, jonka poika jostain löysi ja oli muuten niin ylpeä löydöstään että oksat pois. Hetken herpaannuttuaan sitten Ljuba vaivihkaa kantoi kapulan pois itselleen.
672842.jpg
Yhteisnoutoa järvellä. Vaan tällä kerralla Cosmos sai koston kun Luca siellä suolla oli napannut hänen keppinsä ja poimikin molemmat heittämäni kepit suuhunsa. Luca hitaampana uimarina jäi sitten ilman.
672839.jpg
Ljuba ja Cosmos rannalla
672841.jpg
Mahtava tilannekuva

Siinäpä päivän kuvareportaasi. Illalla oltiin vielä haussa ja kaikki kolme koiraa tekivät hyvää työtä vaikka Lucan pelastushakua häiritsi auton takakontin häkistä ulosmurtautunut Cosmos joka yllättäen ilmaantui toisen maalimiehen kohdalle juuri kun Luca oli ehtinyt naminsa syödä. Siitä Luca ei oikein tykännyt mutta murahti vain hieman pehmeästi ja jätti asian sikseen. Sai sitten Cosmos sen omaehtoisen ylimääräisen hakunsa. Noh sidoin C:n kiinni Lucan remmiin ja laitoin Lucan matkaan hakemaan kolmatta maalimiestään. Luca etsikin sitkeästi koko alueen laajalti vaan ei löytynyt. Lopulta kyselin muilta maalimiehiltä missä viimeinen on sillä Lucan kieli roikkui jo lähes maassa kun oli sentään aika lämmin. Piti ihan antaa Lucalle vettäkin välillä. Lopulta se kolmaskin löytyi ja haukkuakin silti vielä jaksettiin ihan yhtä innokkaasti kuin aina. Maalimies istuikin sekä kallion että tuulen alapuolella koivupusikossa, joten koiralla oli hyvin vaikea saada hänestä vainu ennenkuin osui ihan viereen. Cosmos nytkähteli eteenpäin aina kun lähetin Lucan uudestaan hakemaan mutta eipä päässyt enää hommiin kun oli narulla sidottu kiinni. Joutui myös jäämään toiselle maalimiehelle odottelemaan kun hain Lucan pois sen viimeisen luota. Kyllä oli kaveri tehnytkin hommia. Meni varmasti 15-20 minuuttia toisen ja kolmannen maalimiehen välissä ja kun koira juoksee yhtä soittoa sen ajan samalla etsien nenällään on se aika raskasta. Mutta Luca ei ole periksi antaja.
Cosmos myös aiemmin haki oikein hyvin mutta nyt ei käytetty ilmaisua, kun isäntä ei ollut paikalla, vaan maalimiehet toivat rohmupojan takaisin luokseni. Oikein varmalla otteella Cosmos työskenteli mennen jotakuinkin suoraan sinne minne lähetinkin hänet vaikka kukin maalimies oli jo valmiiksi piilossa kun Cosmos palasi luokseni, joten hän ei itse nähnyt ollenkaan mihin suuntaan olivat menneet.
Ljuban haku ja rullanouto oli aivan loistavaa. Niin on Ljuballakin into piukassa tässä lajissa ettei nahoissaan meinaa pysyä. Ei tarvitse antaa enää nameja kun tuo rullan pois maalimieheltä ja se rulla pysyy suussa hyvin. Riittää kun kehun, laitan remmin kaulapantaan ja lähetän näytille. Toisen maalimiehen luona tosin Ljuba otti maassa olevan patukan narusta kiinni. Kääntyessään törmäsi kantoon ja kaiketi pudotti patukan suustaan. Otti uudestaan siitä narusta kiinni ja kiersi kannon. Pysähtyi ja heivautti ilmassa narusta patukkaa niin, että sai sen suuhunsa. Sitten juoksi sen kanssa luokseni. Ei pienistä hätkähdä ja tietää, että se patukka kuuluu olla suussa eikä vaan sen naru.
Nyt ollaankin sitten kesätauolla hausta kun ilmat kaiketi tästä vielä lämpenevät. Sovittiin, että tehtäisiinkin jälkeä aina välillä tiistaisin kun siinä ei koirien tarvitse kauaa olla autoissa odottelemassa.

Huomenna pääsee Ralf pois koekaniinina olemastaan ja suuntaamme kohti illalla olevaa tokokoetta Cosmoksen kanssa. Omat koirani saavat myös tulla mukaan yleisöksi.