Löysin tänään taas uuden paikan ulkoilla koirien kanssa. Tai no Ralfhan minut sinne ohjasi. Kyseessä on eräs Etelä-Suomen helmistä, eli Kopparnäs. Rannalla seistessä tulee mieleen laulu 'Aavan meren tuolla puolen...' Eikä ole kuin reilu puoli tuntia autolla 51:stä pitkin kotoota. Tämä siis aivan vauhtirajoitusten mukaan sillä nykyäänhän tiellä vallitsee nollatoleranssi. Varoituksen saa jos vauhti ylittää kilometrilläkin säädetyn rajan ja sakot räpsähtää jos vauhtia on yli neljä kilometriä säädetystä rajasta. Siinä saa kuulkaas olla tarkkana varsinkin alamäissä. Kameroita on lisätty ihan rutkasti ennen tyhjinä tököttäviin tolppiin.
Ralf poistuikin äskettäin ja lähtee veljensä lapsukaisen ristiäisiin kummittelemaan Ruotsin maalle. On siis kummisetänä. Nytpä Cosmos sitten viettää taas muutaman päivän luonamme. Tänään ei Cosmos enää edes katsonut herransa perään eikä kuulostele rapusta tulevia ääniä. Sen verran on jo tottunut täällä olemaan ja ymmärtää kaiketi, että kyllä se Husse sieltä aina takaisin tulee. On mukavaa kun tuo köriläs on jo niin kotonaan täällä. Toisella on korvatulehduskin kaiken sukeltelunsa jälkeen mutta kylläpä antaa kiltisti korviaan hoivata. Pusuja jakelee edelleen auliisti sekä Ljuballe että Lucalle ja kellahtaa heti selälleen ja örisee kun vaan kuljenkin ohitse. Nykyään kun Cosmos tulee niin alkaa aina Ljuban ja hänen välillä lyhyehkö painiottelu ja hampaiden kalistus. Se on yhtä myllerrystä kun Luca yrittää siinä sivussa päästä Hussea tervehtimään ja häntä vispaa ympyrää. On ne niin söpöjä.

Muita uutisiamme ovat se, että Lucan virtsatulehdus ja samalla pH sekä väritys on nyt kondiksessa. Kuitenkin tutkittiin vielä mahdolliset lihasjännitykset ja anaalit. Anaalit ovat ihan kunnossa kuten olin ajatellutkin mutta reisien sisälihaksissa todettiin olevan kipupisteitä ja muutenkin ne olivat liian kovat, eli jumissa. Eläinlääkäri hieroi Lucaa aikansa ja näytti miten se kannattaa tehdä. Nyt Luca on parin viikon Rimadyl-kuurilla ja sen jälkeen se saa olla harjoituskoirana juuri valmistuneelle koirien hierojalle, joka tulee tänne meille kotiin. Vaikutti puhelimessa tämä Katja hyvin asiansa tuntevalta ja perusteelliselta henkilöltä. Selitin, että Luca on jännittäjätyyppiä ja hän sanoi ottavansa sen huomioon ja riittävästi aikaa. Sanoi myös, että voimme käydä ulkona, jolloin hän voi tarkkailla Lucan liikkeitä ja että hän näyttää minullekin miten voin itsekin hieroa koiraani. Nyt maksan vain matkakulut mutta jos kaikki menee hyvin niin haluan kyllä että hän voisi jatkossakin hoitaa Lucaa aina tarvittaessa. Ja miksipä ei Ljubaakin.

Pitemmittä puheitta kuvia Kopparnäsista sekä muutama aiemmin viikolla ottamani metsäkuva.
989469.jpg
Huvinsa kullakin
989473.jpg
Tarkkailija
989474.jpg
Poseerausta
989477.jpg
Syksyn väripaletti
989475.jpg
Jäkäläsammal
989476.jpg

989478.jpg
Yhteenkasvaneet tai mutanttikäpyset
993649.jpg
Aavan meren tuolla puolen...
993616.jpg
Rantakiviä
993620.jpg
Koirat nauttivat kirkkaasta vedestä
993650.jpg
Kivenmurikoita sileillä kallioilla
993657.jpg
Kivenmurikoita rantavedessä
993662.jpg
Lahdenpoukama tuulisella puolella
993661.jpg
Ralf ja koirat
993659.jpg
Joutsenperhe kiinnosti Ljubaa niin että oli lähdettävä oikein uintireissulle niitten perään. Onneksi tuli sentään takaisin kun kutsuin sillä emolintujen sähinä ei tuntunut pelottavan.
993664.jpg
Jano - mikä ihana tekosyy
993655.jpg
Polskuti polskuti
993654.jpg
Kuivalla maallakin riitti sitä koirakivaa
993617.jpg
Kaikki kolot oli tarkoin tutkittava
993658.jpg
Sitten taas piti tähyillä joutsenperheen perään
993652.jpg
Moikka mamsi. Täällä on tosi kliffaa!
993653.jpg
Cosmos ja sinitaivas
993619.jpg
Yhteispotretti rantakivellä