Sellaista onkin ollut viime päivät.

Torstaina kun olin aamubussilla matkalla mammografiaan missä joutuu tissit mankeliin, niin viereeni tupsahti vanha tuttavani ja ex naapurini Tuula. Tuula olikin matkalla samaan paikkaan ja hänellä oli minusta perättäinen aika. Siinä jutellessamme sain tietää, että Tuula oli tyystin vaihtanut alaa ja toimii nykyään koirien trimmaajana. Oli siis aikaa mankeloinnin ja kotiutumisen jälkeen lähteä päivälenkille koirien kanssa. Koska hän oli menossa Nuuksion alueella sijaitsevalle Pirttimäelle, jota en ennestään tunne pyysin päästä mukaan. Niinpä Tuula hakikin minut kotoota sen jälkeen kun olin ehtinyt hörppiä kaffet ja syödä pari voileipää. Ajeltiin sitten Pirttimäkeen auto täynä koiria. Tuulalla on itsellään lapinkoira ja sheltti ja olipa hänen naapurinsa työntänyt kyytiin mukaan vielä villakoiraneidonkin. Ilma oli upea ja lenkkitie kulki kauniin metsämaiseman läpi pienine järvineen.
Pirttimaki140208_1.jpg
Tämä järvi oli paksun jään peitossa.
Pirttimaki140208_2.jpg
Mitä löytyy laiturin alta?
Pirttimaki140208_4.jpg
Aprikoosityttö
Pirttimaki140208_5.jpg

Pirttimaki140208_6.jpg
Tuula ja koirat
Pirttimaki140208_8.jpg
Täydellinen katsekontakti
Pirttimaki140208_9.jpg
Silmiähivelevän kaunis
Pirttimaki140208_10.jpg
Vaikka kumpikin näistä leideistä katsoi asiakseen vähän kiroilla toisillensa kun ensisilmäyksellä tapasivat se haihtui täysin taivaan tuuliin kun pääsivät yhdessä lenkkipolulle. Yhteistuumin nuuskuteltiin.
Pirttimaki140208_11.jpg
Jäällä oli hauska temmeltää.
Pirttimaki140208_13.jpg
Metsän halki kulkeva tiekin oli ihme kyllä jäisen lumen peitossa.
Pirttimaki140208_14.jpg
Kaverukset
Pirttimaki140208_18.jpg
Lucasta on useinkin vaikea saada terävää kuvaa kun vauhtia piisaa vaikka muille jakaa.
Pirttimaki140208_16.jpg
Kappas Ljubakin suostui tulemaan kuvattavaksi. Metsän vetovoima oli aikamoinen, joten näitä vilauksia tapahtuikin harvakseltaan kunnes alettiin lähestyä autoa taas. Tässä ollaan rinteessä toisen järven yläpuolella.
Pirttimaki140208_17.jpg
Siellä alhaalla se järvi houkuttelevana siintää.
Pirttimaki140208_19.jpg
Toisin paikoin vesi virtasi vuolaana tien vieressä. Pitihän siinä sitten käydä pläräämässä.

Perjantaina hoitoon tuli ensin naapurista Nelli ja Vilma sillä aikaa kun emäntä tyttärineen olivat Korpilammella hemmotteluviikonloppua viettämässä. Lähdimme sitten lenkille Suvisaaristoon kun ilmakin oli upea edelleen. Tosin oli pirullisen kylmä tuuli ja kun Luca meni matalikolla jäistä läpi piti hangata se hieman kuivemmaksi jolloin hanskani kastui litimäräksi. Siitä ei sitten kauaa mennyt kun nakit olivat kuin jääpalikat. Jäi siis hieman lyhyeksi lenkkimme mutta olihan koirut ehtineet juosta ympäriinsä mielin määrin.
150208_3.jpg
Tässä ei ollut vettä alla joten jää piti.
150208_18.jpg
Namipala
150208_1.jpg
Jiihuu. Nelli menopäällä.
150208_16.jpg
Aurinkotyttö
150208_14.jpg
Peräkanaa
150208_20.jpg
Ja kohta molskahtaa

Myöhemmin veinkin Nellin toiseen hoitoon Tiinan ja Olga mummukan luokse. Itse kun odottelin vielä yhtä lisäsystä laumaamme ja 5 koiraa kaupunkioloissa on kyllä liikaa. Illalla myöhään siis tuli hoitoon vielä Bianca lagotto viikoksi. Jotkut muistanevatkin Biancan viime kesältä.
Lauantaina menin koirien kanssa sitten Hannusmetsään kalloita kiipeämään. Bianca on ollut kotona ruoka-aikoina mutta yllättävän ketterä tyttö se kuitenkin on ja veteli pitkin kallioita elämänsä riemusta. Bianca ja Vilma ovat helppoja lenkitettäviä vapaana ollessaan kun eivät katoa mihinkään vaan pitävät jatkuvaa kontaktia kutsumattakin. Remmissä tilanne on sitten toinen. Ljubahan se katosi saman tien mutta palasi kuitenkin muutaman minuutin päästä ja pysyi sen jälkeen lähettyvillä. Luca ei sitten kadonnut yhtään mihinkään hetkeksikään.
160208_3.jpg

160208_5.jpg

160208_8.jpg
Saatiinpas koirut kerran samaan kuvaan.
160208_2.jpg
Ainut pieni pläntti jäätä koko kalliolla. Siinä sitä oli sitten kiehnättävä.
160208_10.jpg
Hopeareunainen kultatyttö
160208_11.jpg
Pukinpartatyttö

Seuraavaksi tulikin kiire sillä puhelin pärähti kun olin vielä metsässä. Sieltä oli tulossa tunnin sisään eräs henkilö katsomaan yksiötäni, josko hän haluaisi sen vuokrata. Ehdin juuri kotiin syömään jotakin kun tuli taas lähtö. Vilma kiljuu tänne jäädessään, joten otin sen mukaani autossa olemaan. Muut saivat jäädä kotiin.
En kuitenkaan usko, että asunto menee nytkään, sillä ko. henkilö tinki tinkimisen perään vuokrasta vaikka sanoin etten vuokraa alenna useaan otteeseen ja halusi osan huonekaluista vietävän pois sekä kieltäytyi ottamasta kotivakuutusta plus että olisi halunnut asua kaksi viikkoa ilman sopimusta asunnossa. Eipä oikein tunnnu lupaavalta vai kuinka. Miten voi olla niin vaikeata löytää kunnon vuokralaista kun asunto on tosi siistikin.
Sen jälkeen sovin Tiinan kanssa, että tapaamme koirien kanssa hevostallin rinteellä niin kauan kuin vielä päivänvaloa riittää. Niinpä me teimmekin. Vaan eipä Nelli innostunut yhtään Vilman näkemisestä kuten olin kuvitellut. Minua tervehti kyllä riemukkaasti mutta lähti sen jälkeen haistelemaan ruohomättäitä. Sylissä olevaa Olgaa kävivät sekä Luca, Bianca että Vilma vuoron perään ihmettelemässä. Taisivat käydäkin onnittelemassa 14-vuotispäivän johdosta.
160208_20.jpg

160208_21.jpg
Tiina ja Olga mummeli
160208_23.jpg
Kukas se täällä on, ihmettelee Luca.
160208_22.jpg
Hei vaan. Minä olen Bianca.
160208_26.jpg
Vilma tutustuu Olgaan kovin nätisti.

Tämän jälkeen alkoi lähistöllä rätisemään kun jotkut nassikat paukuttelivat jotain mahdollisesti omatekoisia papatteja ja yks kaks huomasin Biancan kadonneen. Lähdimme pikapikaa kohti uimahallia kun arvelin sen seikkailevan siellä parkkiksella mihin se tuotiin edellisenä iltana. Siellä se olikin, tai tarkemmin se oli kai menossa meille kun oli jo autotiellä. Hui kauhistus. Onneksi Bianca kipitti sitten takaisin luokseni kun huutelin sitä ennenkuin jotakin ehti tapahtua.
Saakelin paukuttelijat sanon vaan.

Vielä illalla kampasin Vilman läpi kun sillä oli taas karvat mennyt pikku solmuille mahan alta. Se kun oli juuri pesty ja se karva sellaista höttöä sieltä altapäin. Sen jälkeen trimmasin alustavasti myös Biancan ja mm. pukinparta sai lähtöpassit mutta en vielä karstannut sitä. Aika huopaantunut oli Biancakin mutta karstaaminen ja loppusiloittelu sai jäädä tälle päivälle. 
Uniset_1.jpg
Eipä tarvinnut paljoa viihdyttää koissuja enää sinä iltana vaan itselle jäi vain hyvin pieni pläntti sohvaa minne takalistoni asettaa. Silloinkin kaksi paria lagottojen takakäpäliä minua välillä siihen samaiseen tökki.

Eilen olimme ensin Sipoon koirametsässä lagottotreffeillä ja myöhemmin vielä menin ilman koiria viettämään Olgan 14-vuotispäiviä Tiinan luokse.
Lagottotreffeillä ei ollut kuin muutamia lagottoja ja nekin enimmäkseen pentuja. Mahdettiin olla näky kun neljä koiraa ja minä pörhällettiin paikalle. Hyvinhän se kuitenkin meni vaikka Vilma haukkui yhtenään kaikki muut koirat lyttyyn. Pennutkin olivat hiukka vaarallisia mutta sitten Vilma tottui niihin ja päätti siirtää huomionsa lähistöllä temmeltäviin labradoreihin.
Biancalle tämä tekikin hyvää päästä tapaamaan muita lagottoja kun se on vähän arka ja herkkä. Aikamme siinä juttelimme mutta sitten en jaksanut enää seisoskeilla paikoillani ja lähdin oman karvakoplan kanssa kiertämään metsää kun muita se ei tuntunut kiinnostavan. Parisen tuntia siellä oltiinkin.
Lagottotreffit170208_3.jpg
Jaahas. Mihinkäs sitä nyt ollaan tultu?
Lagottotreffit170208_1.jpg
Lucalle tuttua hommaa. Tässä on kiire taustalla olevan saman värisen Rossin luokse, johon Luca tykästyi. Rossi kuitenkin vähän pelkäsi Lucaa mutta Bianca pääsi sentään haisteluetäisyydelle.
Lagottotreffit170208_4.jpg
Pentujen kanssa vasta vuoden ikäinen Rossi tunsi olevansa enemmän kotona.
Lagottotreffit170208_5.jpg
Bianca menossa tutustumaan lagottovauvaan.
Lagottotreffit170208_12.jpg
Luca ei ymmärrä miksi kaveri menee kokoajan pakoon.
Lagottotreffit170208_2.jpg
Jaahas. Vilmalla huomionkipeys voitti arkuuden. Siinä kun oli sopivasti potentiaalinen rapsuttelija kyykkyasennossa.
Lagottotreffit170208_11.jpg
Pentujen temmellystä.
Lagottotreffit170208_15.jpg
Tässäpä Luca on tehnyt työvoiton ja päässyt jo haisteluetäisyydelle Rossista.
Lagottotreffit170208_14.jpg
Pentu ihmettelemässä arvokkaana vähän sivussa istuvaa Ljubaa, joka ei ole huomaavinaankaan.
Lagottotreffit170208_27.jpg
Ihan pellolla.
Lagottotreffit170208_13.jpg
Lisää pentuja
Lagottotreffit170208_24.jpg
Tässä ollaankin jo metsässä
Lagottotreffit170208_19.jpg
Ketterästi Bianca hyppäsi tämän tukin päälle vaikka se oli jotakuinkin metrin maapinnan yläpuolella.
Lagottotreffit170208_21.jpg
Pitihän se Vilmankin näyttää, että kyllä meilläkin osataan vaikka vähän alkuun hirvittikin.
Lagottotreffit170208_22.jpg
Mamsilla tupakkitauko. Ljuba siis päätti myös levähtää hetkisen siinä vieressä tassut sievästi vierekkäin kun oli ensin juossut itsensä kuumaksi.
Lagottotreffit170208_23.jpg
Luca ja hänen haareminsa.
Lagottotreffit170208_26.jpg
ja takaisin pelloilla ennen kotiinlähtöä.
Jaapuikkoja_2.jpg
Vielä ehdin nämä hienot jääpuikot kuvata ennen kotiinlähtöämme kun koissut olivat jo autossa.
Jaapuikkoja_4.jpg

Sitten illemmalla Olgan synttäreillä...
Rusetinlaitto2.jpg
Virallista kuvaa varten laitetaan Nellille rusetit. Kuva: Tiina Hiltunen
Olgan_synttarit_2.jpg
Tässä pienokaiset poseeraavat kauniisti
Kaunottaret.jpg
Sama edestäpäin: Kuva: Tiina Hiltunen
Olgan_synttarit_5.jpg
Olga 14-v. Vaan ylväs villakoiraseisonta luonnistuu yhtä hyvin kuin silloin joskus nuorena tyttönä. Vyötärön mittaa löytyy vaan hieman enemmän mutta karvapeite on edelleen upea.
Olgan_synttarit_3.jpg
Me ihmiset olimme herkkumme jo syöneet. Prinsessakakkua tietenkin. Oli siis koissujen vuoro syödä herkullista tonnikalapaistosta. Onnea tuhannesti Olgalle.