Oli vipinää ja vilskettä kolmen karvatassun kera mökkeillessä joulun ajan. Olivatten kuin pienet lapsukaiset innoissaan kaikesta. Ulkona olemisesta paukuttomassa atmosfäärissä (toisin kuin täällä kaupungin paukkuhelvetissä, joka jo alkoi marraskuussa) ihan milloin vain huvitti, lahjoista, herkuista, vapaudesta maaseudun maisemissa, toistensa seurasta ja ihan kaikesta. Niin paljon on kuvia tullut, että annan nyt niiden vaan puhua puolestaan.

IMG_1308.jpg
Ihmisten joulupöytäpöytä notkui herkkujaan jo alkuruuan aikana.

IMG_1044.jpg
Vaan olipa koiruuksillakin oma joulukakkunsa, joka oli valmistettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti ja laitettu pakkaseen odottelemaan H-hetkeä.

IMG_1307.jpg
Siitä riitti kolmelle herkkusuulle ilta-ateriaa kahdeksi päiväksi.

IMG_1074.jpg
Lahjarintamallakaan ei tarvinnut kärsiä puutetta. Oli vinkulelua ja pehmolelua ja herkkupakettejakin. Kaikki koissut saivat siis neljä eri lahjapakettia per kuono.

IMG_1096.jpg
Ljuba rakastui vinkuvaan possuun kun Lucalle mieluisin lelu oli pehmis mustekala.

IMG_1081.jpg
Romppu oli niin tohkeissaan muitten leluista ettei oikein älynnyt omiansa avatakaan ilman apuja.

IMG_1073.jpg
Toki me ihmisetkin lahjoja saimme ja Luca taasen olisi mieluiten avannut ihan kaikkien lahjat.

IMG_1106.jpg
Ljuba halusi lahjojen availun jälkeen käydä kiivasta vetoleikkiä possustaan ja Romppu säesti vieressä kimeällä haukunnalla.

IMG_1277.jpg
Sitten Romppu ihastui mamsin karvatossuihin ja makasi siinä vieressä selällään keikistellen niille.

IMG_1298.jpg
Kaiken tohinan jälkeen lähdettiin rannalla käymään ja siellä nappastiin tällaiset tunnelmalliset jouluposeeraukset koirista.

IMG_1300.jpg
Romppelsson käänsi juuri päätään kuvaa otettaessa, josta syystä kuvassa on tuo varjokuva, mutta kun tämä on muuten mukavan tunnelmallinen kuva, kun satamasta heijastuu jäätyneeseen rantaveteen taustalla valokeilatkin, niin antaa mennä.

Loput kuvat ovatkin sitten ulkoilukuvia sekä mökiltä että Fagervikista ja lopulta myös Kopparnäsista, jossa kävimme vielä paluumatkalla kaupunkiin.

IMG_1235.jpg
Ljuba ja Romppu kulkivat enimmmäkseen peräkanaa (paitsi kun Ljuba meni sellaisiin paikkoihin, jotka Romppua vähän arvelluttivat).

IMG_1231.jpg
Vauhtikuvaa

IMG_1223.jpg
Kaikki kolme. Kaksi tutkii myyränkoloja ja yksi tutkii toisen takapuolta.

IMG_1469.jpg
Käydäänhän me ihmisetkin jouluna haudoilla. Niinpä teki sitten myös Luca ja Romppu. Kävivät edeltäjiensä haudoilla tuossa taaempana osoittamassa kunniaa.

IMG_1161.jpg
Jaahas. Nyt taisi Ljuba mennä sellaiseen ryteikköön, että sinne ei viitsinyt Romppelsson perässä seurata.

IMG_1459.jpg
Sisarkaksikko takapihalla

IMG_1187.jpg
Luca söpöilee venevajan luona

IMG_1180.jpg
Ljuba miettimässä rantaveden (joka oli yön aikana hieman jäätynyt) kummallista koostumusta.

IMG_1444.jpg
Lucan kanssa sai keuhkotkin taas hieman tuuletusta kun Luciano ei niin millään olisi pysynyt poissa neulanohuelta jäältä. Sinne veteen oli vaan niin kova hinku.

jatkoa seuraa...